Θα σας δώσω μία συνταγή με κίτρινο κολοκύθι. Εχω φτιάξει διάφορα με το κίτρινο κολοκύθι, διότι λατρεύω την γεύση του. Τα κεφτεδάκια αυτά είναι πεντανόστιμα, γίνονται γρήγορα και πανεύκολα.
Μπορείτε να αλλάξετε την φέτα με κασέρι, τον δυόσμο με μαιντανό, να προσθέσετε και να αφαιρέσετε ό, τι θέλετε.
Υλικά:
Υλικά:
- 2 κούπες τριμμένη κίτρινη κολοκύθα στο λεπτό τρίφτη
- 1 αυγό
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 τριμμένο κρεμμύδι
- 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο
- Λίγη φέτα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει να πετύχουμε ένα χυλό
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κολοκύθι
και το κρεμμύδι στον τρίφτη,ρίχνουμε τον
δυόσμο,το σκόρδο, τα χτυπάμε με το μπαστουνι το μπλέντερ για να
ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε το αυγό, το αλάτι, πιπέρι , φέτα, το αλεύρι . Τα
ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένας μέτριος χυλός. Παίρνουμε μία μία κουταλίτσα και τηγανίζουμε σε καυτό
ελαιόλαδο.Τους βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό
λάδι τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου