Αύριο είναι του Αγίου Νικολάου , θέλαμε ένα εύκολο γλυκό και επειδή μας αρέσουν τα καρύδια φτιάξαμε Καρυδοφλογέρες σιροπιαστές
Τα υλικά για τη συνταγή:
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλ. Βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
4 φλ. Καρυδόψιχα
1 φλ. Μπισκότο σε πούδρα
½ φλ. Ζάχαρη καστανή λεπτή
3 αυγά
1 κ.γλ κανέλα
2 κ.σ ανθόνερο
Για το σιρόπι
4 φλ. Ζάχαρη
4 φλ. Νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 κ.σ χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ενώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης .
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και βάζουμε λίγο από το μίγμα. Τα τυλίγουμε σε φλογέρες και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε λίγο να χλιάνει και ρίχνουμε λίγες-λίγες τις φλογέρες να τις σιροπιάσουμε. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε σχαρίτσα να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου