Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Χαλβάς με αλεύρι


Σήμερα  ήρθε κόσμος στο σπίτι και δεν είχα γλυκό  να τους κεράσω. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό με πολύ λίγα υλικά, που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.  Με την δοσολογία που προτείνεται θα βγούν  γύρω στα 20 χαλβαδάκια.  Ήταν τόσο ωραία που  μόλις πρόλαβα και έβγαλα 3 φωτογραφίες , τις οποίες βλέπετε παρακάτω.


Θα χρειαστούμε 

1 φλιτζάνι  λάδι
2 φλιτζάνια  σκληρό ή μαλακό αλεύρι
3 φλιτζάνια ζάχαρη, αν θέλετε  να μην είναι πολύ γλυκό βάζετε 2
4 φλιτζάνια νερό
Προαιρετικά γαρύφαλλο  και κανέλα

Διαδικασία

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη να ζεσταθεί ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη, το διατηρούμε ζεστό.
Βάζουμε σε μια βαθειά κατσαρόλα  το λάδι να ζεσταθεί , ρίχνουμε  το αλεύρι λίγο -λίγο και με μια μακριά  κουτάλα  ανακατεύουμε συνεχώς το αλεύρι να καβουρδιστεί. Χρειάζεται προσοχή να μην το κάψουμε. Όταν πάρει καφέ ανοικτό χρώμα, ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με προσοχή και γρήγορα  έως ότου εξατμιστεί το νερό.
Στην συνέχεια πλάθουμε τα  χαλβαδάκια με κουτάλι και το χέρι μας.
Συμβουλές: 1.να προσέχετε  μην καείτε  όταν  θα ρίξετε το νερό με την ζάχαρη, 
                     2.να προσέχετε να μην κάψετε το αλεύρι , διότι  ο χαλβάς θα γίνει πικρός
                     3. προτείνω να τα φάτε ζεστά πασπαλισμένα με κανέλλα


Καλή επιτυχία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου