Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Εύκολη πιτσα

Θα χρειαστούμε τα  παρακάτω υλικά

200 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
10 γρ. νωπή μαγιά
μία κουταλιά σούπας λάδι
ελιές
κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
ζαμπον
μπεϊκον
τυρί που λιώνει και ό, τι άλλο λαχταρά η καρδιά σας

Εκτέλεση
Kοσκινίζουμε το αλεύρι για να είναι αφράτο ρίχνουμε την μαγια σε χλιαρό νερό και την διαλύουμε, στην συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά, ζυμώνουμε έως ότου η ζυμη γίνει μαλακή την κάνουμε μπαλάκι και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει, όχι στον φούρνο, την σκεπάζουμε με μία κουβέρτα.
Μετά απο μία ώρα την απλώνουμε σε ένα ταψάκι (26-27 εκατοστά διάμετρο) αντικολλητικό (δεν χρειάζεται να αλείψουμε με λάδι) και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Φτιάχνουμε την σάλτσα ,  βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη να βράσει λίγο όχι ομως να στεγνώσει
Αφού περάσει το μισάωρο, στρώνουμε στο ζυμάρι τα  υλικά, πρώτα την σάλτσα, τις ελιες με το μπεικον, το ζαμπόν και τελευταίο το τυρί.
Ψηνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φουρνο  στους 180 βαθμούς

tips :   μπορείτε να βάλετε για άρωμα ρίγανη και ό, τι άλλο θέλετε







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου