Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΠΛΕΣ

 ΔΙΠΛΕΣ 


ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. αλεύρι
250 γρ. αυγά  ( 5Χ50 γρ.)
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά λάδι
μια πρέζα αλάτι
1 βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε  λίγο τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκανάκι και στο κέντρο φτιάχνουμε μία λακουβίτσα. Στην λακουβίτσα ρίχνουμε τα αυγά ,  ανακατεύουμε τα υλικά , ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη καλά. Μπορούμε να τα χτυπήσουμε για λίγα λεπτά στο μίξερ.

Επειδή το αυγό  δεν απορροφάται γρήγορα απο το αλεύρι , είναι απαραίτητο να τεμαχίσουμε την ζύμη και να τυλίξουμε κάθε κομμάτι χωριστά με μεμβράνη και να το αφήσουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα μπορούμε και 3 ώρες. 

Μετά την παρέλευση του χρόνου θα παρατηρήσουμε πως η ζύμη μας είναι εύπλαστη και μαλακή.

Για άνοιγμα του φύλλου στη μηχανη , θέλουμε πιο σφιχτή ζύμη .

Ανοίγουμε φύλλο   λεπτό, το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας, τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο  σε μέτρια θερμοκρασία, τα γυρνάμε μόνο μια φορά, για να μην απορροφήσουν λάδι 
, ώστε να ροδίσουν.

Προαιρετικά μελώνουμε , εμείς τις τρώμε με ζάχαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου