Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ: 
 1 κιλό υγράλατος βακαλάος
 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
 μαϊντανό
 1 φλιτζάνι μαύρη σταφίδα
 3 κουκούτσια μπαχάρι
 3 κεφαλάκια γαρύφαλλο
 λίγη κανέλα σε ξύλο
 πιπέρι μαύρο
 μία μικρή κόκκινη πιπεριά
 4 σκόρδα
 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
 2 κουταλιές σάλτσα τομάτας
 5 κουταλιές νερό

 Εκτέλεση 
 Κόβουμε τον βακαλάο σε κομματάκια, τον βάζουμε σε λεκανάκι με νερό , μέσα στο ψυγείο για 24 ώρες, αλλάζουμε το νερό 4 φορές.
 Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λωρίδες, τα σωτάρουμε σε τηγάνι με μεγάλη βάση με τα 2|3 του λαδιού,έως ότου μαλακώσουν, στη συνέχεια προσθέτουμε την σταφίδα, τα μπαχαρικά και την πιπεριά,  τα σκόρδα, αφού σωταριστούν για 6 περίπου λεπτά, ρίχνουμε τον μαϊντανό και το μαύρο πιπέρι και σβήνουμε την φωτιά.
Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μισό  υλικό , πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του βακαλάου, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο υλικό, διαλύουμε τον τοματοπελτέ με το νερό και ραντίζουμε τα  υλικά, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτα . Εχουμε αφαιρέσει το αλουμινόχαρτο μετά απο 20 λεπτα, για να ροδοψηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου