Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ 21\12\2014

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. βούτυρο  πρόβειο ή αγελαδινό
  • 1\2 πιατάκι του καφέ άχνη 
  • 1 1\2 του καφέ αμυγδαλόψιχα, απο αμύγδαλα αψητα και με την φλούδα  κομμένα με το μαχαιράκι
  •  1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 κρόκο αυγού
  • αλεύρι 1 κιλό ή όσο πάρει


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, στην συνέχεια βάζουμε τον κρόκο,, την άχνη .
Οταν έχει αφρατέψει ρίχνουμε και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε μία ποσότητα  απο το αλευρι με το μπέικιν  πάουντερ και την βανίλια.Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο και ανακατεύουμε. Η ζύμη πρέπει να  είναι μαλακη, δηλαδή  με δυσκολία να μεταφέρεται στο ταψι. ψηνουμε έως ότου ελαφρά ροδίσουν , δεν χρειάζεται ο κουραμπιές  πολυ ψήσιμο.. περίπου 20 λεπτα. Αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν , διότι αν τους μεταφέρουμε θα διαλυθούν , τους ρίχνουμε την άχνη. 

Είχα κάνει κουραμπιέδες , αλλα δεν εγιναν νόστιμοι κάτι λάθος εκανα και δεν μπόρεσα να το ανακαλύψω, γιαυτό την επόμενη κιόλας μέρα  έκανα την παραπάνω συνταγή και έγιναν πολυ ωραίοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου