ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. βούτυρο πρόβειο ή αγελαδινό
- 1\2 πιατάκι του καφέ άχνη
- 1 1\2 του καφέ αμυγδαλόψιχα, απο αμύγδαλα αψητα και με την φλούδα κομμένα με το μαχαιράκι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 κρόκο αυγού
- αλεύρι 1 κιλό ή όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, στην συνέχεια βάζουμε τον κρόκο,, την άχνη .
Οταν έχει αφρατέψει ρίχνουμε και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε μία ποσότητα απο το αλευρι με το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.Ρίχνουμε το αλεύρι στο βούτυρο και ανακατεύουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακη, δηλαδή με δυσκολία να μεταφέρεται στο ταψι. ψηνουμε έως ότου ελαφρά ροδίσουν , δεν χρειάζεται ο κουραμπιές πολυ ψήσιμο.. περίπου 20 λεπτα. Αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν , διότι αν τους μεταφέρουμε θα διαλυθούν , τους ρίχνουμε την άχνη.
Είχα κάνει κουραμπιέδες , αλλα δεν εγιναν νόστιμοι κάτι λάθος εκανα και δεν μπόρεσα να το ανακαλύψω, γιαυτό την επόμενη κιόλας μέρα έκανα την παραπάνω συνταγή και έγιναν πολυ ωραίοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου