Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΜΠΟΓΑΤΣΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ 1η

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
νερό
λίγο αλάτι
1 φλυτζ. του καφέ ζάχαρη
6-7 κεφ. γαρύφαλλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα η μπεικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το λάδι στο αλεύρι και  τρίβουμε τα  υλικά. Λιώνουμε την σόδα στο νερό, προσθέτουμε το αλάτι , τη ζάχαρη και ζυμώνουμε .
Απλώνουμε το ζυμάρι σε ενα ταψι , πλάθουμε ώστε να έχουμε μία λεπτή ζύμη.
Κάνουμε σχεδιάκια με δυο πηρούνια. Καρφώνουμε τα γαρύφαλλα στην ζύμη
Ψήνουμε  στους 180 , εως οτου  ροδοκοκκινίσει.
Τρώγεται ζεστή.

ΣΥΝΤΑΓΗ 2η

ΥΛΙΚΑ :

Αλεύρι για ο.χ 1 κιλό

Ελαιόλαδο 1 ποτήρι νερού

Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού

Νερό 2 ποτήρια νερού

Σόδα  1 κ.γλ.

Κανέλλα 1 κ.γλ.

Γαρύφαλλο 1 κ.γλ.

μία πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύουμε το νερό με το λάδι, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

Σέ άλλο δοχείο ρίχνουμε , το αλεύρι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι, την σόδα και ανακατεύουμε καλά.

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά τα υλικά , ώστε να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Λαδώνουμε ένα ταψί καλά και απλώνουμε την ζύμη να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού, ώστε η ζύμη να είναι λεπτή, αυτό είναι σημαντικό διότι θα βοηθήσει στο καλό ψήσιμο

Με δύο πηρούνια φτιάχνοουμε το σχέδιο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο  για 35 λεπτα στους 

170 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου