Υλικά:
2 κιλά μοσχαρίσιο στήθος
2.κ.σ. φυτικό έλαιο
2 1/2 κ.σ. αλάτι για κάθε κιλό κρέας
1 1/2 κ.σ. μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. πάπρικα
1/2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
2 κ.σ. καυτερό πιπέρι chili
1 κ.σ. σκόρδο γκρανουλέ
2 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί, απλώνουμε μια στρώση σε ένα σκεύος, βάζουμε το μοσχάρι και απο πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα, κάνοντας μασάζ να καλυφτεί όλο με το μίγμα.
2. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-12 ώρες.
3. Βγάζουμε το μοσχάρι απο το ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς C .
5.Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το φυτικό έλαιο
6. Σε μία γάστρα βάζουμε ένα σχαράκι ή ψιλοκκομμένα λαχανικά ώστε να μην ακουμπάει το κρέας στο σκεύος.
7. Ψήνουμε για 3 ώρες με το σκεύος σκεπασμένο και 1 μία ξεσκέπαστο.
8.Το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και μετά το κόβουμε.
9.Σερβίρουμε με πουρέ ή ψητα λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου