Υλικά για 6 άτομα
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες , μόνο το άσπρο μέρος
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
μία πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι και λευκό πιπέρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο το πράσο σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπασμένα με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζωμό, τις πατάτες, τη δάφνη, το μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά, περίπου 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης και ρίχνουμε λίγη-λίγη τη σούπα στο μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με προσοχή μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός - βελουτέ.
Τη βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε πριν σερβίρουμε.
Για πιο κρεμώδη γεύση στη σούπα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μισό ζωμό με φρέσκο γάλα.
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτρια πράσα κομμένα σε ροδέλες , μόνο το άσπρο μέρος
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
μία πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι και λευκό πιπέρι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο το πράσο σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπασμένα με καπάκι μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζωμό, τις πατάτες, τη δάφνη, το μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε τη σούπα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά, περίπου 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε το φύλλο της δάφνης και ρίχνουμε λίγη-λίγη τη σούπα στο μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με προσοχή μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός - βελουτέ.
Τη βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε πριν σερβίρουμε.
Για πιο κρεμώδη γεύση στη σούπα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μισό ζωμό με φρέσκο γάλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου