Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

υλικά: 

2 μπουκια χοιρινά περίπου 3 κιλά, με την πέτσα
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. βαλσάμικο
3 κ.σ μουστάρδα
χυμό απο 2 πορτοκάλια και τις  κούπες  τους
1 λεμόνι
αλάτι
 πιπέρι
λιγο δενδρολίβανο  ή ρίγανη

 υλικά για τις πατατες:
πατάτες
σκόρδο
μουστάρδα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
λεμόνι
χυμό πορτοκαλιού

Περιχύνουμε το κρέας με το χυμο του λεμονιού και  πορτοκαλιού, βάζουμε στο ταψι και τις κούπες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δενδρολίβανο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς. Το τοποθετούμε σε γάστρα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με όλα τα υλικά. Ανοίγουμε το ταψι και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τα υγρά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά την μουστάρδα , το μέλι και το βαλσάμικο, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς, με ενα πινέλο αλείφουμε πολύ καλά το κρέας με το μίγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου