Η συνταγή είναι το Ακη Πετρετζίκη
Εγω βράζω χωριστά το σέλινο , όταν έχω σέλινο μεγάλου μεγέθους,
1 κιλό χοιρινό, λαιμό χωρίς κόκαλο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 γρ. πράσα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
100 γρ. κρασί λευκό
1 κύβο κότας
1 1/2 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό σέλινο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
Για το αβγολέμονο
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνι
2 αβγά, αλάτι, πιπέρι
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα τα κομμάτια από το χοιρινό με το αλεύρι.
Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
Βάζουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
Χωρίζουμε τα φύλλα με τα κοτσάνια από το σέλινο. Κρατάμε τα κοτσάνια για να φτιάξουμε ζωμό.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα φύλλα από το σέλινο σε κομμάτια, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για επιπλέον 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου