Παγωμένο γιαούρτι με κακάο
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
250 μλ. γάλα
4 φύλλα ζελατίνη
200 γραμ. ζάχαρη

5 κουτ. της σούπας κακάο
1 βανίλια σκόνη ή 1 κουτ. του γλυκού εσάνς βανίλιας
Βάλτε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί προσέχοντας να μη πάρει βράση. Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα φλιτζάνι νερό και όταν μαλακώσουν ρίξτε τα στο ζεστό γάλα και ανακατέψτε για να διαλυθεί. Ανακατέψτε με το γιαούρτι, την βανίλια και το κακάο. Αφήστε το μείγμα στην κατάψυξη για 4 ώρες και μετά χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου