Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ (Από τον Αντώνη Οικονομίδη)

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. έμενταλ 
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 ποτ. νερό
  • Σουσάμι (προαιρετικά)
  • Μαργαρίνη Βιτάμ για το ταψί 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Αλείφουμε το ταψί μας με μαργαρίνη και απλώνουμε το μισό φύλλο σφολιάτας μέσα στο ταψί και το άλλο μισό απέξω . Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το τυρί και το βάζουμε επάνω στη σφολιάτα αποφεύγοντας να ρίξουμε στις άκρες. Βρέχουμε με νερό με τη βοήθεια του πινέλου σιλικόνης τις άκρες της σφολιάτας, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό της σφολιάτας, κολλάμε τις άκρες και τις διπλώνουμε. Αλείφουμε με τον κρόκο αβγού το πάνω μέρος της ζύμης και πασπαλίζουμε με σουσάμι, αν θέλουμε. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για ½ ώρα περίπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου