Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ (Από την Ντίνα Νικολάου)

ΥΛΙΚΑ
  • ½ κ. φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. Flora με 3% βούτυρο
  • 2 φλ. φέτα σε τρίμματα 
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • ½ ματσ. δυόσμο (προαιρετικα)
  • 2 κλων. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μπούκοβο γλυκό 
  • Πιπέρι 
Για την κρέμα:
  • 4 αβγά 
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 φλ. γάλα εβαπορέ 
  • 2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)
  • Σουσάμι & κολοκυθόσπορο για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Παίρνουμε το ρολό με τα φύλλα κρούστας και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες . Ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας τις λωρίδες ζύμης και αφήνουμε να ξεραθούν. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με 3% βούτυρο σε ένα τηγανάκι. Αλείφουμε το ταψί μας, όσο πιο μεγάλο τόσο καλύτερα, και ρίχνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας ρίχνοντας λίγη από τη μαργαρίνη που λιώσαμε. Ρίχνουμε μέσα τα τυριά, το δυόσμο ψιλοκομμένο και το μπούκοβο. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γιαούρτι, γάλα εβαπορέ και το σουσάμι, τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη. Περιχύνουμε με την κρέμα την τυρόπιτα μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι και κολοκυθόσπορο. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα να φουσκώσει, αλλιώς ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς για 45 λεπτά έως 1 ώρα.80 βαθμούς για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου