ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε
και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στη γάστρα.
Τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες τα μπούτια του κοτόπουλου.
Σε ένα μπλέντερ
βάζουμε ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια, στίβουμε τα πορτοκάλια και προσθέτουμε τον
χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και
το γαρίφαλο.
Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και περιχύνουμε
τις πατάτες και το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό για
1 ώρα στους 160 με 170 βαθμούς.
Ανοίγουμε τη γάστρα, ανακατεύουμε με προσοχή
να μη σπάσουν οι πατάτες, γυρίζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου από την ανάποδη
και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμα. Ξαναγυρνάμε άλλη μια φορά τις πατάτες και το
κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 15 με 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ελαφρά το
ζουμί του φαγητού και να πάρει το κοτόπουλο και οι πατάτες ροδοκόκκινο χρώμα.
Σερβίρουμε σε πιάτο που πασπαλίζουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο μαϊντανό.
|
Κυριακή 8 Ιουλίου 2012
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου