Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

4 νεροπότηρα χυμο πορτοκαλιου
ξύσμα  απο 5 πορτοκαλια
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
5 κουταλιες κορν φλαουρ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε την μία κουταλιά σούπας ζάχαρη και την ανακατεύουμε με το ξύσμα, στην συνέχεια βάζουμε το χυμο πορτοκαλιου σε κατσαρολα , ρίχνουμε μέσα το ξύσμα τις 6 κουταλιές ζάχαρη, 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και το βράζουμε έως ότου πήξει . Αφου πήξει το βάζουμε σε φόρμα και όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
Εαν θέλουμε φτιάχνουμε και σιρόπι για το σερβίρισμα .

Για το σιρόπι
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι πορτοκαλόχυμο
τα βράζουμε για 2-3 λεπτά και είναι έτοιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου