Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ


Τα υλικά που χρειάστηκα :


1/2 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
1/2 ποτήρι κρασιού ξύδι
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
1/2 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
3/4 από μια κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι πιπέρι
Πολύ λίγα μπαχαρικά (κανέλα μπαχάρι)
1/2 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο

Τι έκανα :
 Έβαλα το κουνέλι σε λεκανάκι με , λίγο λάδι, πιπέρι , αλάτι , δάφνη , καρότα κομμένα, κρεμμύδι ,κρασί ή ξύδι, το άφησα στο ψυγείο να μαριναριστεί για ένα βράδυ.

Σε κατσαρόλα με νερό που έβραζε έκανα ένα γρήγορο ζεμάτισμα στα κρεμμυδάκια τα στράγγισα και τα ξέπλυνα με κρύο νερό. Έκοψα λίγο τις δύο άκρες και πίεσα για να βγει το φλούδι και το πρώτο φύλλο. Μετά έκανα δυο μικρές κοψιές στο σημείο της ρίζας, όχι μεγαλύτερες από ένα εκατοστό.
Το έβγαλα από το ψυγείο το στράγγιξα το σκούπισα  και το σοτάρισα λίγο , σοτάρισα και τα κρεμμυδάκια

Στη συνέχεια έσβησα με το κρασί και πρόσθεσα τις ντομάτες το σκόρδο τα φύλλα δάφνης κι ένα ποτήρι ζεστό νερό .
Έριξα όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και άφησα να βράσουν έως ότου μαλακώσει το κρέας.

Συνέχισα το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που με κούνημα της κατσαρόλας.

Μόλις τα κρεμμυδάκια είχαν βράσει έδεσα τη σάλτσα σε λίγο πιο δυνατή φωτιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου