Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Φουρνιστα κολοκυθάκια με προσούτο- την συνταγή εμπνεύστηκε η Γωγώ Δελογιάννη

 Υλικά 

1. κολοκυθάκια  6-7 μεγάλα 

2. 200 α γραμμάρια φρυγανιά 

3. 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

4. 150 γρ. τριμμένο μετσοβόνε

5. 15 φέτες ενταμ

6. 15 φέτες ψητό μπούτι χοιρινό 

7. 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα

8. 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη

9. αλάτι πιπέρι 


Διαδικασία

Ανακατεύουμε την φρυγανιά  με αλάτι πιπέρι , ξερή ρίγανη, πάπρικα και παρμεζάνα

βουτάμε τα κολοκυθάκια στο μίγμα της φρυγανιάς και τα στρώνουμε σε ταψί , στην συνέχεια βάζουμε φέτες ένταμ , χοιρινο και μετσοβόνε , απαναλαμβάνουμε έως ότου τελειώσουν τα υλικά , τελειώνουμε με το μίγμα φρυγανιάς στο οποίο είχαμε αλείψει τα  καλοκυθάκια

Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα 


26/6/23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου