Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 ΥΛΙΚΑ 

αλεύρι

πολύ λίγη μαγιά 

κρεμμύδια 

κολοκυθάκια

κολοκύθια 

καρότα

ντομάτες

Βράζουμε τα λαχανικα έως ότου μαλακώσουν , τα πολτοποιουμε ,  τα σουρώνουμε  προσέχουμε να έχουμε πολλά  υγρά , με τα οποία θα ζυμώσουμε τον τραχανά .

Ρίχνουμε το αλεύρι στα υγρά και ζυμώνουμε καλά , σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Απλώνουμε ένα καθαρό σεντόνι και εκεί απλώνουμε τα κομμάτια του ζυμαριού, τα αφήνουμε να στεγνώσουν  και την επόμενη ημέρα τρίβουμε τα κομμάτια, τα οποία απλώνουμε πάλι σε καθαρό σεντόνι να στεγνώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου