Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ

  Υλικα:

Αλευρι 400 γρ.,η όσο χρειαστεί 

Λαδι     130ml

Ζαχαρη 100γρ.

χυμό πορτοκάλι 100ml

γαρύφαλλο σε σκόνη 1/2 κ.γλ.

Μπεικιν  1/2 κ.γλ.

Σοδα      1/2 κ.γλ.

Τσιπουρο  2κ.σ


Εκτελεση 

Σε ένα δοχείο βάζουμε,  το  αλευρι, το γαρύφαλλο,  το μπεικιν,τη σοδα , τα ανακατεύουμε  καλά.

σε ένα άλλο δοχείο,  λαδι, χυμό πορτοκαλιού, τσιπουρο, ζαχαρη, τα χτυπάμε καλά

στη συνέχεια  ρίχνουμε λίγο λίγο το αλευρι , στην αρχη ανακατεύουμε με ένα χτυπητηρι

 αυγών, όταν σφίγγει η ζύμη βάζουμε τα  χέρια μας , ανακατεύουμε απαλά 

μαζεύουμε την ζύμη την διπλώνουμε με διαφάνεια και την βάζουμε στο ψυγείο

 τουλάχιστον 30 λέπρα

Προθερμαινιυμε τον φούρνο στους 170 με αέρα, πλάθουμε τα κουλουρακια και τα 

ψήνουμε για 35 λεπτά στους 170 η 180 στις αντιστάσεις πάνω κατω


Σημ εγώ άφησα την ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου