Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΜΠΑΜΙΕΣ



Υλικά: 

  •  500 γρ. φρέσκες ή κατεψυγμένες μπάμιες
  •  4-5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  •  1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια ή ψιλοκομμένο
  •  6 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  1/8 του κουταλιού του γλυκού ζάχαρη
  •  1/2 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  •  αλάτι-πιπέρι

Αν οι μπάμιες είναι κατεψυγμένες τις ξεπλένουμε με νερό και λίγο ξύδι ή χυμό λεμονιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν οι μπάμιες είναι κατεψυγμένες τις ξεπλένουμε με νερό και λίγο ξύδι ή χυμό λεμονιού και μετά τις βάζουμε στο φούρνο με αλάτι και ξίδι για να «στεγνώσουν».
Μπορούμε και να τις βάλουμε στην κατσαρόλα όπως είναι κατεψυγμένες.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα, με λίγο ζεστό νερό, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις ψημένες μπάμιες, τη ντομάτα κονκασέ, το φρέσκο θυμάρι, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι. 
Προαιρετικά, κάνουμε μία τρύπα στη μέση μιας λαδόκολλας, φτιάχνοντας αυτοσχέδιο φουρνάκι. 
Αφήνουμε τις μπάμιες, να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, για 20-25 λεπτά και ανακινούμε την κατσαρόλα ανά διαστήματα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, 5 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα. 
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, βγάζουμε τη λαδόκολλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο
 Συνταγή δοκιμασμένη, εύκολη και με άριστο αποτέλεσμα  σε νοστιμιά και εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου