Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΠΟ "ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΠΑΡΤΗΣ= - "



ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ:


ΥΛΙΚΑ:

450 γρ, κιμά
250 γρ. ζυμαρικά  Σπάρτης- ταλιατέλες
2 καρότα  τριμμένα
η κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
τοματοπελτε
 πιπέρι
 αλάτι
πιπεριά κόκκινη
κρασί

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
αλεύρι 90 γρ.
λάδι 90 γρ.
γάλα 1 λίτρο
μία κουταλια σούπας κορν φλαουρ
λιγο βουτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ζεσταίνουμε  την κατσαρόλα με το λάδι , ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο , να μαλακώσει.Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο τον κιμά και ανακατεύουμε να διαλυθεί, προσθέτουμε το πιπέρι το αλάτι την πιπεριά , την οποία αργότερα αφαιρούμε,   αφου σωταριστούν ρίχνουμε λιγο άσπρο κρασί. Ανακατεύουμε πολύ καλά , προσθέτουμε  το νερό και αφήνουμε να βράσει περίπου μισή ώρα , ωστε να μείνει με λιγα υγρα.
Βράζουμε τις υπέροχες ταλιατέλες ( ζυμαρικά Σπάρτης) για 4 λεπτα. Οταν τα δοκιμάσουμε και κρατάει λίγο στο εσωτερικό  τα κρυωνουμε ρίχνοντάς σε νερό. Ανακατεύουμε τον κιμά με το ζυμαρικο , κρύα και τα δύο, τα στρωνουμε στο ταψι.
Ζεσταίνουμε το γάλα, το λάδι στην κατσαρόλα , προσθέτουμε στο λάδι το αλεύρι, ανακατεύουμε διαρκώς , προσθέτουμε το γαλα λίγο λίγο, ρίχνουμε λιγο αλάτι , μοσχοκάρυδο, και το διαλυμενο με ελάχιστο νερό κορν φλαουρ, ανακατεύουμε   οταν πήξει το αποσύρουμε απο την εστία. Η κρέμα μας πρέπει να είναι  ρευστη , όχι πηχτη.
Ανακατεύουμε τον κιμά με τις ταλιατέλες πολύ καλά, αν θέλουμε ρίχνουμε σκόρπια λιγο τυρί γκούντα.
Ρίχνουμε λίγη μπεσαμέλ στον πάτο του ταψιού, βάζουμε τον κιμά με τις ταλιατέλες, στην συνέχεια  την κρέμα , προσθέτουμε στην επιφάνεια , μοσχοκάρυδο,,, κομμάτια βουτύρου, σταγόνες νερου.
 Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200, τοποθετούμε το ταψί χαμηλα, ψήνουμε για 45 λεπτά ,τον φούρνο στο πάνω κάτω.
 Είναι πολυ ωραίο, ελαφρύ, νοστιμότατο, η κρέμα επειδή δεν είναι πηχτη  με το ψήσιμο  γίνεται πολυ ωραία,  είναι κρέμα.
 Καλή σας επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου