ΥΛΙΚΑ
Αλεύρι όποιο θέλουμε
1 κιλο
Λίγο άλάτι
Μαγιά ξηρή ή νωπή 1 φακελάκι ή ½ από το κυβάκι της νωπής
Χλιαρό νερό
Λίγο λάδι 2 κουταλιές σούπας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λεκανάκι
ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό
νερό , ρίχνουμε την μαγιά και την διαλύουμε καλά, συνεχίζουμε ρίχνοντας ένα φλιτζάνι αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε ένα
σημείο σκεπασμένο να φουσκώσει, τόσο , όσο να δημιουργηθούν φουσκάλες.
Αφού έχει γίνει, έκφραση
που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας,
ρίχνουμε το αλεύρι λίγο αλάτι , χλιαρό
νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε , ώστε να γίνει μία μάζα μαλακή.
Αφού ζυμώσουμε καλά
τοποθετούμε το ζυμάρι σε γυάλινο δοχείο σκεπασμένο με διαφάνεια . Το
σκεπάζουμε και περιμένουμε να
ξαναφουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο παίρνουμε μικρά κομμάτια και π λάθουμε
μπαλάκια , τα οποία τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα , τα
αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180-200 βαθμούς . Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε
μία πετσέτα ανάποδα για να μην ιδρώσουν. Όταν είναι ψημένα είναι πολύ ελαφριά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου