Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΝΤΟΛΜΑΔΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

Υλικά:

300 γρ. αμπελόφυλλα
600 γρ. κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
1 Φλ. λάδι
1 Φλ. ρύζι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι 

Εκτέλεση 
Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε για 4 λεπτά τα κρεμμύδια με το μισό λάδι.
Μετά από λίγο προσθέτουμε το ρύζι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και τέλος τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε το μείγμα για 4-5 λεπτά.
Τυλίγουμε κάθε φύλλο με μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα.
Στρώνουμε αμπελόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, κυκλικά, πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το χυμό  1 λεμονιού, 2 φλυτζάνια νερό, Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πιουν το νερό.

  Σήμερα φτιάξαμε αυτήν την συνταγή, όπως ακριβώς τα γράφω, έγιναν καταπληκτικά !!!!
 
Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε αμπελόφυλλα στην κατάψυξη ώστε να μπορούμε να φτιάχνουμε ντολμαδάκια όλο το χρόνο.
Τι χρειαζόμαστε:
  • Αμπελόφυλλα
  • Μια κατσαρόλα
  • Νερό
  • 1. Πλένουμε πολύ καλά τα αμπελόφυλλα κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • 2. Κόβουμε με ένα μαχαιράκι το κοτσάνι τους. 
  • 3. Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα νερό να βράσει.
4. Αφού πάρει βράση το νερό βουτάμε τα φύλλα 2-3 μαζί (ώσπου το χρώμα τους σκουρύνει) 1-2 δευτερόλεπτα και τα βγάζουμε με μια τσιμπίδα.

5. Τοποθετούμε τα ζεματισμένα φύλλα σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

6. Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα φύλλα πάνω του, καλά απλωμένα όλα από την ίδια μεριά.

7. Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο σε σχήμα φακέλου και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Μπορούν να "κρατήσουν" ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου