Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ


Υλικά για 4 μερίδες

400  γρ. ταλιατέλες (ζυμαρικά)
2 κολοκυθάκια κομμένα  μακρόστενα λεπτά
2 καρότα κομμένα  μακρόστενα λεπτά
1 πιπεριά  κόκκινη κομμένη σε χοντρά μπαστουνάκια
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε χοντρά μπαστουνάκια
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα με το φύλλωμα
1 φλ. Ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι γλυκό κρασί (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τις ταλιατέλες αλ ντέντε σε νερό ή σε ζωμό λαχανικών.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Σβήνουμε με το γλυκό κρασί, εάν θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζωμό από τα ζυμαρικά για να πάρουν μια βράση τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε .
Μπορείτε να αλλάξετε την συνταγή . Εγώ μερικές φορές δεν βάζω τα κρεμμυδάκια , ούτε κρασί.
Ρίχνω ένα τυρί που λιώνει προς το τέλος , η κρέμα γάλακτος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου