Σας προτείνω αυτή την συνταγή τσουρεκιού. Είναι μια συνταγή που την δοκιμάσαμε το Πάσχα του 2012. Αυτά τα τσουρέκια είναι αρωματικά, αφράτα και κυρίως γευστικότατα.
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
300 γρ. νερό (για τη μαγιά)
60 γρ. μαγιά νωπή
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο flora soft
300 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.γλ. μαχλέπι τριμμένο
2 βανίλιες
1/3 κ.γλ κακουλέ τριμμένο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 λεμόνι
Διαδικασία
Σε
βαθιά λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη
μέση και προσθέτουμε το νερό χλιαρό και τη μαγιά που τη τρίβουμε με το
χέρι .Στο μίγμα της μαγιάς παίρνουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι
να αποκτήσουμε ένα χυλό. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε σε ζεστό
μέρος μέχρι να διπλασιαστεί το μίγμα της μαγιάς. Θα χρειαστεί περίπου
μια με μιάμιση ώρα.
Το
μίγμα των αυγών το ενώνουμε με το μείγμα μαγιάς –αλεύρι (θα πρέπει να
έχει φουσκώσει η μαγιά) και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε μέχρι να
αποκτήσουμε μια ελαστική εύπλαστη ζύμη και φτιάχνουμε τα τσουρέκια μας
σε όποιο σχήμα θέλουμε . Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου που έχουμε
στρώσει με αντικολητικό χαρτί και τα αφήνουμε να
φουσκώσουν για 1 ώρα .Πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλείφουμε με κρόκο
αυγού στο οποίο έχουμε προσθέσει και λίγο γάλα .Τα ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι
να ροδίσουν , ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος . Τα μικρά ατομικά
τσουρέκια θα χρειαστούν 15 με 20 λεπτά ενώ τα μεγάλα τσουρέκια 40 με 45
λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου