ΥΛΙΚΑ
250 γρ. Βούτυρο αγελαδος
350 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 μεσαία αυγά
280 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γλ κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ζαχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα αυγά με την κρυσταλλική ζάχαρη, τα χτυπαμε αρκετα ,πάνω από 20 λεπτά , όσο τα χτυπάμε μπαίνει αέρας και γίνεται αφρατο το μίγμα .
Ρίχνουμε το λιωμένο και χλιαρό βούτυρο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ξύσμα από πορτοκάλι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο.
Ρίχνουμε τα δύο αλεύρια και ανακατεύουμε απαλά
Παίρνουμε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμενο, με διάμετρο 22, 24, 27 , όποιο
μέγεθος από αυτά έχουμε.
Το κρατάμε με τα δύο χέρια και το χτυπάμε τρεις φορές στον πάγκο να απλώσει η ζύμη.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 35 λεπτά, ελέγχουμε με οδοντογλυφιδα.
Πληροφορίες
1.Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το βάζουμε για να κατεβάσει την δύναμη του διογκωτικου αλευριου.
2.Αν θέλουμε να βάλουμε σταφίδες, τις μουλιαζουμε από το προηγούμενο βράδυ σε ποτό, τις αλευρωνουμε και τις ρίχνουμε στην βασιλοπιτα για να μην καθίσουν στον πάτο .
3.Αν βάλουμε μικρότερο ταψί, μειώνουμε την θερμοκρασία και αυξάνουμε τον χρόνο.,
Αν χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερο ταψί αυξάνουμε την θερμοκρασία ψήνουμε για λιγότερη ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου