Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Γιουβαρλακια αυγολεμονο

Τα δικά μας γιουβαρλακια

Υλικα
για τα γιουβαρλάκια

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μετριο κρεμμύδι τριμμένο η ψιλοκομμενο

1 καρότο τριμμένο

1 μικρή πατάτα τριμμένη

1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο

1/4 του φλυτζανιού ρύζι καρολίνα

1/2 της φλυτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο

για την σούπα

1 καρότο κομμένο σε κυβάκια

1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια

1 1/2 λίτρο νερό

1/4 φλυτζανιού ρύζι

λεμόνι
 1 ή 2 αυγά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. βάζουμε το ρύζι σε ενα μπολάκι να μουλιάσει, το αφήνουμε για λίγο μέσα στο νερό. Πρίν την χρήση το ξεπλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.

2.Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά για να ανακατευτούν , έως ότου  ο κιμάς ασπρίσει. Το αφήνουμε γιά λίγο να ξεκουραστεί.

3. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια.

4. Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα πάνω στην εστία , όταν βράσει ριχνουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε ένα ενα τα γιουβαρλάκια , χαμηλώνουμε τη εστία και  αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτα . Μετά τα 20 λεπτά  ρίχνουμε και το ρύζι , βράζουμε ακόμα για 10 λεπτα και το αποσύρουμε απο την εστία

5. Χτυπάμε σε ένα μπλωλ ολόκληρο το αυγό , ρίχνουμε το λεμόνι και στην συνέχεια τον ζωμό

 Σας υπόσχομαι πως θα απολαύσετε ένα πεντανόστιμο φαγάκι.

Σημείωση , εγώ προτιμώ ρύζι καρολίνα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου