Φτιάχνω συχνά σπανακόρυζο , αλλά αρκετά ευχαριστημένη για το αποτέλεσμα δεν είμαι.
Εβαζα στην κατσαρόλα νωρίτερα το ρύζι , με την σκέψη πως θέλει περισσότερο χρόνο, έβαζα μετά απο το σπανάκι , αλλά τίποτα , είχα πετύχει έναν λαπά.
Σήμερα όμως το έκανα τέλειο , το ρύζι δεν είχε λασπώσει και το σπανάκι ήταν τραγανό. Πάμε στα ύλικά σε όλους είναι γνωστά, αλλά κατά βούληση προσθέτουμε και ό, τι άλλο θέλουμε.
Υλικα:
- σπανάκι
- ξερό κρεμμύδι
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- ρυζι καρολίνα
- πιπέρι
-αλάτι
- άνηθο
- μάραθο, αν υπάρχει
-λάδι
-λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα φαρδιά το λάδι σε χαμηλή θερμοκρασία, σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το σπανάκι χονδροκομμένο και ανακατεύουμε για λίγο , ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε να πάει παντού, αφού έχουν όλα συρρικνωθεί , ρίχνουμε νερό ώστε να καλυφθούν. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, 5 λεπτά νωρίτερα ρίχνουμε το άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι το λεμόνι
Σβήνουμε την εστία και περιμένουμε για να ελέγξουμε τα υγρά και να προσθέσουμε λαδάκι.
Εβαζα στην κατσαρόλα νωρίτερα το ρύζι , με την σκέψη πως θέλει περισσότερο χρόνο, έβαζα μετά απο το σπανάκι , αλλά τίποτα , είχα πετύχει έναν λαπά.
Σήμερα όμως το έκανα τέλειο , το ρύζι δεν είχε λασπώσει και το σπανάκι ήταν τραγανό. Πάμε στα ύλικά σε όλους είναι γνωστά, αλλά κατά βούληση προσθέτουμε και ό, τι άλλο θέλουμε.
Υλικα:
- σπανάκι
- ξερό κρεμμύδι
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- ρυζι καρολίνα
- πιπέρι
-αλάτι
- άνηθο
- μάραθο, αν υπάρχει
-λάδι
-λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα φαρδιά το λάδι σε χαμηλή θερμοκρασία, σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το σπανάκι χονδροκομμένο και ανακατεύουμε για λίγο , ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε να πάει παντού, αφού έχουν όλα συρρικνωθεί , ρίχνουμε νερό ώστε να καλυφθούν. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, 5 λεπτά νωρίτερα ρίχνουμε το άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι το λεμόνι
Σβήνουμε την εστία και περιμένουμε για να ελέγξουμε τα υγρά και να προσθέσουμε λαδάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου