Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Σπανακόρυζο

 Φτιάχνω συχνά σπανακόρυζο , αλλά αρκετά ευχαριστημένη για το αποτέλεσμα δεν είμαι.
Εβαζα στην κατσαρόλα νωρίτερα το ρύζι , με την σκέψη πως  θέλει περισσότερο χρόνο, έβαζα μετά απο το σπανάκι , αλλά τίποτα ,  είχα πετύχει  έναν λαπά.
Σήμερα όμως το έκανα τέλειο , το ρύζι  δεν είχε λασπώσει και το σπανάκι  ήταν τραγανό. Πάμε στα ύλικά σε όλους είναι γνωστά, αλλά κατά βούληση προσθέτουμε και ό, τι άλλο θέλουμε.

Υλικα:
- σπανάκι
- ξερό κρεμμύδι
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- ρυζι καρολίνα
- πιπέρι
-αλάτι
- άνηθο
- μάραθο, αν υπάρχει
-λάδι
-λεμόνι


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα φαρδιά το λάδι σε χαμηλή θερμοκρασία, σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το σπανάκι χονδροκομμένο και ανακατεύουμε για λίγο , ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε να πάει παντού, αφού έχουν όλα συρρικνωθεί , ρίχνουμε νερό ώστε να καλυφθούν. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, 5 λεπτά νωρίτερα ρίχνουμε το άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι το λεμόνι
Σβήνουμε την εστία και περιμένουμε για να ελέγξουμε τα υγρά και να προσθέσουμε λαδάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου