ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
5 ΑΥΓΑ ( 5Χ50ΓΡ,)
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα, κανουμε στο κέντρο λακουβίτσα , ρίχνουμε ενα ένα τα αυγά, το λάδι , το αλάτι. Με ενα κουτάλι ανακατεύουμε σιγά-σιγά να διαλυθούν τα αυγά και να ανακατευτούν με το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλα ωστε να απορροφηθει όλο το αλεύρι. Θα δούμε πως η ζύμη ειναι σκληρή και τρίβεται, την τυλιγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγειο , έως 2 μέρες αν χρειαστει. Ανοίγουμε ένα λεπτο φύλλο , κόβουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας τις ταλιατέλες.
Η συνταγή είναι του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
5 ΑΥΓΑ ( 5Χ50ΓΡ,)
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα, κανουμε στο κέντρο λακουβίτσα , ρίχνουμε ενα ένα τα αυγά, το λάδι , το αλάτι. Με ενα κουτάλι ανακατεύουμε σιγά-σιγά να διαλυθούν τα αυγά και να ανακατευτούν με το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλα ωστε να απορροφηθει όλο το αλεύρι. Θα δούμε πως η ζύμη ειναι σκληρή και τρίβεται, την τυλιγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγειο , έως 2 μέρες αν χρειαστει. Ανοίγουμε ένα λεπτο φύλλο , κόβουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας τις ταλιατέλες.
Η συνταγή είναι του ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου