Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μούστο
500 γρ. λάδι
250 γρ. ζάχαρη ή  όση ο καθένας θέλει
 2 κουτ, του γλυκού μπεικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 1|2  κ. γλ. κανέλα κευλάνης
11|2 κ.γλ. γαρύφαλλο
λίγο αλάτι
 1 μέτριο πορτοκάλι
αλεύρι όσο πάρει


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε  αλεύρι, παίρνουμε ένα μέρος  απο αυτο και το ανακατεύουμε με την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το μπεικιν πάουντερ.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το μούστο , το λάδι , την ζάχαρη και ανακατεύουμε  καλά, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε  το στημένο πορτοκάλι ( 1φλ. του καφέ ), ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ γρήγορα, αυτό γίνεται πάνω απο την λεκάνη.Το ριχνουμε στην λεκάνη και ανακατεύουμε .Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε, ωστε να έχουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη,  την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1|2ώρα σκεπασμένο με μεβράνη.
Στρώνουμε λαδόχαρτο στην λαμαρίνα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου