Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Σικαλάκι γλυκό

Υλικά
 1 κιλό αγρια σύκα
1 κιλό ζάχαρη
χυμο λεμονιού 
μυγδαλα
Προετοιμασία
Αν τα μαζέψουμε μόνοι μας χρειαζόμαστε γάντια.
τα πλένουμε πολύ καλά , προσέχουμε να μην έχουν σημάδια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι , για να είμαστε σίγουροι πως ειναι εντττελώς καθαρά
για να τα ξεπικρίσουμε τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό αφου τα έχουμε σκεπάσει με ένα πιάτο για 3 λεπτα, τα βγάζουμε τα σουρωνουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλες δυο φορές , αν τρυπιούνται με το πηρουνι είναι έτοιμα προσοχή μην παραβράσουν.
βαζουμε σε μια λεκάνη αρκετό νερό ρίχνουμε μέσα χυμό λεμονιου και προσθετουμε τα σύκα , τα αφήνουμε για 2-3 ωρες για να σφίξουν
βαζουμε το νερο με την ζάχαρη να ω=βρασουν για δεκα λεπτα στη συνέχεια βαζουμε τα σικα καιτα βράζουμε μαζι για 10 λεπτα,
τα αφηνουμε στην κατσαρόλα για ενα βραδυ , την επομενη μερα τα ξαναβραζουμε αφου εχουμε ριξει και το λεμονι για το δεσιμο του σιροπιού,
οταν έχει δέσει το σιρόπι το αφήνουμε στην ακρη και αφου κρυωσει 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου