Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ

Υλικά:

800 γρ.  διάφορα αρωματικά χόρτα
 καυκαλήθρες 
 σέσκουλα
παπαρούνες
λάπαθα
τσουκνίδες 
 ενα ξερό κρεμμύδι 
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 πράσο
 άνηθο
 λίγο δυόσμο
τυρι 
 ενα αυγό
 λίγο γιαούρτι
λάδι
  πιπέρι 
αλάτι 

για το φύλλο

4 κούπες αλεύρι
λίγο ξύδι
 χλιαρό νερό
 λάδι
αλάτι

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα , τα κρεμμυδάκια , το ξερό κρεμμύδι και το πράσο,  τα αλατίζουμε ,  ρίχνουμε πιπέρι , τρίβουμε και προσθέτουμε την φέτα , χτυπάμε το αυγό αφου διαλυθει  προσθέτουμε λίγο γιαούρτι, τα ρίχνουμε στα χόρτα. Ρίχνουμε  λάδι, ανακατεύουμε πολύ καλά , ώστε να απλωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Ζυμώνουμε τη ζύμη για το φύλλο, τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στην συνέχεια ανοίγουμε δύο φύλλα μαζί, αφού λαδώσουμε ενδιάμεσα, τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί , ραντίζουμε  με λάδι , απλώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά πάνω στο φύλο. Στρώνουμε και τα άλλα δύο φύλλα , αλείφουμε με λάδι το πάνω φύλλο με το πινέλο, τις άκρες πολύ καλά πιέζοντας το .  Σε αυτή την πίτα δεν χάραξα το φύλο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα, μετά απο μία ώρα ψήνουμε στο πάνω κάτω στους 220 βαθμούς για να ροδοκοκκινίσει το φύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου