Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ




 ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. ρεβιθια
  • 1 ποτηρακι του κρασιού λάδι
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
  • λάδι
  • 2 κουτ της  σουπας κορν φλάουερ

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε βραστό νερό για 3-4 ώρες.
  2.  Τα βάζω να βράσουν λίγο και τα ξαφρίζω, κλείνω στη χύτρα ταχύτητος με 2 δάχτυλα να τα σκεπάζει νερό, μόνο με αλάτι για 30 λεπτά
  3. Ανοίγω την χύτρα, προσθέτω, λίγο  κύμινο, το λάδι, μισό λεμόνι  2 κρεμμυδάκια ξερά χοντροκομμένη.
  4. Ξανακλείνω την χύτρα για 20 λεπτά.
  5. Εντω μεταξύ ετοιμάζω σε ένα μπολάκι 2 κου. σούπας κορν φλαουερ με το άλλο μισό λεμόνι και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και πιπέρι και τα χτυπώ πολύ καλά να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι.
  6. Μόλις ανοίξω την χύτρα ρίχνω το μίγμα αλευριού μέσα ενώ βράζει το φαγητό και ανακατεύω πολύ αργά και προσεκτικά για να μην σπάσουν και διαλυθούν τα ρεβίθια.
  7. Σε 2-3 λεπτά έχει πάρει βράση  και έχει χυλώσει και είναι έτοιμο προς φάγωμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου