ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. ρεβιθια
- 1 ποτηρακι του κρασιού λάδι
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- λάδι
- 2 κουτ της σουπας κορν φλάουερ
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε βραστό νερό για 3-4 ώρες.
- Τα βάζω να βράσουν λίγο και τα ξαφρίζω, κλείνω στη χύτρα ταχύτητος με 2 δάχτυλα να τα σκεπάζει νερό, μόνο με αλάτι για 30 λεπτά
- Ανοίγω την χύτρα, προσθέτω, λίγο κύμινο, το λάδι, μισό λεμόνι 2 κρεμμυδάκια ξερά χοντροκομμένη.
- Ξανακλείνω την χύτρα για 20 λεπτά.
- Εντω μεταξύ ετοιμάζω σε ένα μπολάκι 2 κου. σούπας κορν φλαουερ με το άλλο μισό λεμόνι και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και πιπέρι και τα χτυπώ πολύ καλά να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι.
- Μόλις ανοίξω την χύτρα ρίχνω το μίγμα αλευριού μέσα ενώ βράζει το φαγητό και ανακατεύω πολύ αργά και προσεκτικά για να μην σπάσουν και διαλυθούν τα ρεβίθια.
- Σε 2-3 λεπτά έχει πάρει βράση και έχει χυλώσει και είναι έτοιμο προς φάγωμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου