Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ

ωραιοτατο κεικ με μπανανα

 
Υλικά

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μέτριες μπανάνες
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
180 γρ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
1κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ σόδα μαγειρική
3 κ.σ πορτοκαλόχυμο
1 κ.γλ κανέλα σε σκόνη
1 βανίλια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει ή ζάχαρη προσθέτουμε τις μπανάνες ,πολτοποιούμε και μετά προσθέτουμε και τα αυγά. Αρωματίζουμε με τη βανίλια και τη κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το πορτοκαλόχυμο που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα . ανακατεύουμε . τέλος προσθέτουμε σιγά –σιγά το αλεύρι που μέσα έχουμε βάλει το μπέικιν πάουντερ  και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα λείο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα  και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου